Skip to main content

Effectief Leven met ADD

20 t/m 99 jaar

Veel leren in korte tijd? Volg dan de training. Omringt zijn met (leuke) ADD-genoten zorgt voor veel herkenning & erkenning. Twee dagen op een positieve en oplossingsgerichte manier aan de slag met jouw ADD.

review add coaching trustpilot
review add coaching trustpilot

Over deze training

Wil je een snelle boost en in korte tijd veel leren samen met andere ADD genoten? Kies dan voor de training Effectief leven met ADD. In twee dagen tijd leer je veel over ADD, jezelf, uitstelgedrag, afleiding, waarden gestuurde keuzes maken en nog veel meer.

Waarom een training?

Twee dagen de focus op jezelf, je  brein beter leren kennen en optrekken met elkaar als groep heeft absoluut meerwaarde. Zeker als het gaat om ADD. Jij hebt zoveel alleen geworsteld dat het een verademing is om anderen te spreken. Hoe fijn is het om op de eerste dag te ontdekken dat je zo veel overeenkomsten hebt met anderen. Als vanzelf ervaar je de verbinding.

We lachen veel samen. En soms vloeit er een traan.Onthoud dat je in de veiligheid van een besloten groep  helemaal jezelf mag zijn met je bijzondere brein en je unieke karaktereigenschappen.

In twee dagen leer je hoe je met de ADD-formule stappen zet naar een lichter en leuker  leven met ADD. Je ontvangt praktische informatie en in het afwisselende programma zijn werkvormen in groepjes waar je met je eigen thema’s aan de slag gaat.

Er is ook ruimte om casussen uit de praktijk te behandelen en het geleerde  toe te passen. We zijn blij dat ons team van trainers  niet alleen het trainersvak beheerst, ze zijn ook zelf of door een familielid ervaringdeskundig. Zij weten waar ze over praten als het om ADD gaat.

Voor wie?

De training Effectief leven met ADD,  inmiddels bekend als  Lichter en Leuker met ADD,  is geschikt voor iedereen vanaf 20 jaar, man of vrouw en alle andere mens-vormen, getrouwd of single, werkend of studerend, met of zonder diagnose ADD. Als jij je herkent in deze ADD-symptomen, dan is de training zeker iets voor jou!

Welke onderwerpen kan je verwachten?

 • Wat doet stress met je ADD brein?
 • Op zoek naar waarden en overtuigingen die beperkend en versterkend werken.
 • ADD & Comorbiditeit: Een overlap van meerdere ‘stoornissen’.
 • Uitstelgedrag: Wat maakt dat je vaker blokkeert met ADD en hoe krijg je je hoofd en je lijf allebei in de JA stand?
 • Vip-momenten: Een VIP is bij ons een Vraag Inbrengende Persoon die een casus uit de praktijk inbrengt waar we met elkaar mee aan de slag gaan en van leren
 • Uitleg van de ADD-formule, zodat jij leert Wat Wel Werkt!
 • Uitleg over de vier concentratielekken
 • Onderzoeken welke hulpbronnen jij kan inzetten om meer beweging te creëren
 • Meer inzicht in je sterke ADD eigenschappen waardoor je beter kiest wat bij jou past op dit moment
 • Prioriteren om je drukke hoofd op te ruimen en onderscheid maken tussen olifanten en konijntjes
 • Een praktisch plan schrijven om met een doel of activiteit aan de slag te gaan na de training

Wat gaan we niet doen?

Geen quick fix en lijstjes afwerken                         

Even wat verwachtingsmanagement. Dit is geen cursus  time-management  of de nieuwste manier om efficiënte ‘things to do lists’ te maken. Wij geloven niet zo in lijstjes en methodieken die dé oplossing zijn.

Wat gaan we wel doen?

De training bevat mooie thema’s en interactieve werkvormen waar je zelf mee aan de slag gaat. Wij geloven in de positieve invloed van de groepsdynamiek. Het is gaaf om te zien wat je leert met – en van elkaar tijdens interactieve- momenten.

Er zijn VIP-momenten waarbij een casus wordt genomen en er gecoacht wordt voor de groep. Dat is een beetje freewheelen voor de trainer, misschien wat  onvoorspelbaar voor de groep en tegelijkertijd  super leerzaam. De interactie die ontstaat raakt diepere lagen op onbewust niveau, waardoor je anders leert dan via een ‘invuloefening.’  Niet alleen leerzaam voor de vraag-inbrenger, maar ook voor de groep.

Met de wetenschap dat wij de waarde veiligheid hoog in het vaandel hebben staan; durf jij je daarvoor open te stellen?  Dan houdt niks jou tegen om je aan te melden! Supertof om je te ontmoeten!

Dit zeggen anderen

Ik ben me meer bewust geworden van de werking van mijn brein. Ik kan er nu meer invloed op uitoefenen, zodat er meer rust is in mijn hoofd.

– Ruud (38)

Het deed me goed om de ervaringen van de andere deelnemers ook te horen. Dat zorgde ervoor dat ik met een grote glimlach terug kwam van de training!

– Jeanne (25)

Ik heb nu meer kennis over ADD, waardoor ik mezelf beter begrijp en milder voor mezelf kan zijn.

– Tessa (53)

Over de trainers

v.l.n.r.: Nienke Matse, Sjoukje Andriessen en Laura Baerts.

Lastig, hè, die zoektocht naar informatie. Maar nu heb je gevonden wat je zocht. Wij zijn ADD-coaches Nienke, Sjoukje en Laura. Ons ADD Coaching team is ervaringsdeskundige en we geven al tien jaar coaching aan mensen met én zonder ADD-diagnose. Ons team groeit, online coachen we zelfs over de grenzen heen.

Met humor, inzicht en inlevingsvermogen leren we jou hoe je jouw beren op de weg kunt verslaan. De dynamiek van de groepstraining geeft altijd weer interessante verrassingen en geeft jou als deelnemer de extra steun van je ADD-genoten.

De trainingen worden altijd gegeven door twee van onze drie trainers.

Praktische zaken

Groepsgrootte

De groep bestaat uit 2 ADD trainers en maximaal 18 personen.

Tijden

De training wordt in 2 dagen gegeven. Zo blijf je lekker scherp en sla je de informatie het beste op. De tijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Bekijk hier de data van de training.

Annulering

Onverwachts verhinderd? Je mag kosteloos iemand anders sturen. Wel even op tijd aan mij doorgeven.

Lukt dat niet, dan betaal je 10% tot twee weken voor de start van de training. Daarna betaal je 50% van de prijs van de training.

Incompany

Deze training kan ook als incompany programma voor jouw bedrijf of organisatie verzorgd worden, zowel op een externe locatie als op een locatie van de opdrachtgever. Neem contact op voor mogelijkheden en prijzen.

Dit zeggen anderen

Het urgentiekwadrant geeft veel inzicht in hoe belangrijk het is dat je zelf stuurt en leiding geeft aan je leven. Precies wat ik zo moeilijk vond: prioriteiten stellen.

– Wilco (44)

Ik heb geleerd dat als je je eigen handleiding kent en volgt én goed voor jezelf zorgt, je ADD eigenschappen veel minder de kop opsteken.

– Anne (32)

Dank je wel voor deze waardevolle dagen. Je hebt me in beweging gekregen!

– Elsa (28)

Locatie


De training wordt gegeven bij De Tol in Linschoten, Nieuwe Zandweg 12, 3461 AH Linschoten. Parkeergelegenheid is aanwezig en de locatie is makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg A12. Kom je met de trein of bus? Met de OV-fiets is het tien minuten fietsen vanaf station Woerden.

Aanmelden

  20 t/m 99 jaar

  [product_table category=”volwassentraining” columns=”description,stock,buy” column_breakpoints=”all,all,all”]

  Aanmelden

  20 t/m 99 jaar

  [product_table category=”volwassentraining” columns=”description,stock,buy” column_breakpoints=”all,all,all”]