Veelgestelde vragen

Gecertificeerde coaches

Je schrijft en praat vooral over ADD, betekent dat dat je alleen voor deze doelgroep beschikbaar bent?

Nee, ook het gecombineerde type AD(H)D (meest gediagnosticeerd) en personen met ADHD zijn van harte welkom bij ADD Coaching. Ik heb voor ADD gekozen, omdat er tien jaar geleden vooral veel kennis was over ADHD. Inmiddels wordt ADD ook meer gezien en komt er betere begeleiding. Ik zeg vaak: ADHD’ers zorgen wel dat zij hun aandacht krijgen, maar de ADD’ers lijden in stilte. Ik wil deze groep een stem geven en tools om meer te contact te maken met de buitenwereld.

Heb je zelf ADD?

Ja, in 2010 heb ik de diagnose gekregen. In dit filmpje vertel ik hoe dat ging en waarom ik gestart ben met ADD Coaching.

Kan ik bij jou terecht voor een diagnose?

Nee. Voor een diagnose moet je via de huisarts verwezen worden naar een psycholoog of psychiater. Lees hier via Balans Digitaal hoe dat werkt: https://www.balansdigitaal.nl/kennis/adhd-vaststellen/.

Welke opleidingen heb jij gedaan?

Ik ben sinds 2010 gecertificeerd coach en heb de opleiding gevolgd bij ADHD Nederland. Verder ben ik tien jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs, waar ik met regelmaat kinderen heb begeleid met ADD/ADHD in midden- en bovenbouw.

Wordt coaching vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee. Ik ben een vrijgevestigde coach zonder connecties met zorgverzekeraars. Helaas valt coaching niet onder de vergoedingen van zorgverzekeraars.

Waarom inkomensafhankelijke tarieven?

Om coach-sessies voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te houden heb ik voor deze vorm gekozen. De gemiddelde coachtarieven in Nederland liggen rond de 90 à 100 euro per uur. Ik zit daaronder en -boven. Op deze manier kunnen studenten en mensen met lage inkomens ook bij mij terecht. Ik vraag niet om loonstrookjes. In goed overleg stellen we het tarief vast waar jij in valt.

En als ik dit niet kan betalen?

Een voordeliger optie is de training. Maar bedenk dat je met coaching investeert in jezelf. Als je het beschouwt als opleidingsgeld, voelt het anders. Je kunt altijd een berichtje sturen, zodat we samen kijken wat ADD Coaching voor jou kan doen.

De training Effectief leven met ADD is best voordelig. Hoe kan dat?

Ik wil dat de training voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk is. De prijs houd ik laag door de kosten laag te houden. Per training melden zich ongeveer twaalf deelnemers aan.

Mijn werkgever wil de coaching of training betalen, kan dat?

Ja, helemaal prima. Meld je niet aan via de website, maar laat mij een digitale factuur versturen naar je werkgever. Al aangemeld en betaald via de website? No worries, ook achteraf kan er nog een factuur worden verstuurd naar je werkgever.

Mijn partner/dochter/zoon heeft ADD, maar wil niet naar jou toe. Kun je helpen?

Belangrijk is dat de persoon in kwestie zelf kiest voor coaching of een training. Vaak is het handig mijn website te laten zien en een persoonlijk filmpje. Als dit niet voldoende is, is de persoon in kwestie er waarschijnlijk nog niet aan toe om met zijn of haar ADD aan de slag te gaan. Geduld dan maar!

Kan ik dan wel komen als partner van?

Ja, altijd welkom! Ik help je graag door te luisteren, uitleg te geven over ADD en tips en tools te delen om thuis mee aan de slag te gaan. Vaak volgt de partner dan vanzelf.

Kunnen we ook samen komen?

Ja, graag zelfs! Coaching samen betekent wel dat we meer tijd nodig hebben. Meestal plan ik in overleg negentig minuten in.

Geef je ook lezingen en workshops?

Nog niet veel gedaan, maar ik ga graag met je in gesprek hierover – nieuwe uitdagingen zijn altijd leuk!

Mijn vraag staat hier niet bij, wat nu?

Bel mij tijdens het telefonisch spreekuur op maandag tussen 16.00 en 17.00 uur of dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur. Of stuur een bericht via margo@add-coaching.nl.

Ook aan de slag?

Kom naar de training Effectief leven met ADD. Door actieve werkvormen en oefeningen met situaties uit de praktijk leer je veel in twee dagen. Na de training ga je naar huis met meer vertrouwen in jezelf omdat het anders kan.

Kom naar de training

Ook zonder diagnose!