Training voor jongeren

Effectief Leven met ADD

Veel leren in korte tijd? Volg dan de training. Omringt zijn met (leuke) ADD-genoten zorgt voor veel herkenning & erkenning. Twee dagen op een positieve en oplossingsgerichte manier aan de slag met jouw ADD.

review add coaching trustpilot
review add coaching trustpilot

Over deze training

Je hebt een goed stel hersenen, ze doen alleen niet wat jij wilt. Je probeert je telkens weer aan je planning te houden maar het lijkt alsof er een onzichtbare macht is die dat telkens weer saboteert. Als je eenmaal bezig bent kan leren en huiswerk maken best leuk zijn maar voordat je eindelijk opgestart bent is de tijd alweer bijna voorbij. Geen idee wat je nu eigenlijk in die tijd gedaan hebt. Met een beetje geluk en een redelijk IQ ben je misschien toch nog een eind gekomen maar je weet dat er meer inzit dan dat eruit komt.

Zou het fijn zijn om ook eens van leeftijdsgenoten te horen waar zij tegen aan lopen met hun bijzondere brein? Kies voor de training Effectief leren en leven met ADD. De eerste dag leer je meer over jezelf, hoe je brein werkt, waar je uitstelgedrag vandaan komt maar vooral hoe je nieuwe tips en trucs kan toepassen om het uitstellen te doorbreken.

De tweede dag leer je hoe je je concentratie kan verbeteren. Je hebt meer invloed dan je denkt! Je bent op weg naar volwassenheid en je brein, in het bijzonder je prefrontale cortex (voorhoofdskwab) is nog volop in ontwikkeling. Daarom des te belangrijker om in deze fase van je leven strategieën te vinden waar je je leven lang je voordeel mee kan doen

Voor wie?

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar, worstel je met uitstelgedrag en concentratie problemen? Herken jij jezelf in de meeste van deze ADD symptomen? Dan is deze training zeker iets voor jou! Met of zonder diagnose ADD ben je van harte welkom.

Wat leer je tijdens de training?

Dag 1 gaat over uitstelgedrag. Je leert:

 • Inzien waarom jij uitstelt
 • Je weerstand (‘nee!’) om te zetten in een ‘ja!’
 • Prioriteren en een planning maken
 • De perfecte omgeving te creëren
 • Dat dagdromen ook belangrijk is 😉

Dag 2 staat in het teken van focus. Je leert:

 • Wat de do’s en don’ts zijn als je je goed wilt concentreren
 • Welke vier concentratielekken jou vertragen
 • Dat taskswitchen niet oké is maar multitasken (soms) wel
 • De invloed van voeding, beweging en slaap
 • Je successen te vieren!

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je op tijd gaat slapen de avond voor de trainingsdag en op tijd bent
 • Dat je zelf kiest om deel te nemen aan deze training
 • Dat je bereid bent om samen te werken met anderen tijdens de training
 • Dat je een open houding hebt en bereidheid om nieuwe dingen te leren

Dit zeggen anderen

Super leerzame ervaring. Het helpt je echt om met je probleem om te gaan en te onderzoeken hoe jij jezelf kunt helpen. Goed verzorgd en zeker vol te houden, genoeg pauzes. Een aanrader!

– Lieve (18)

Ik ben een 20 jarige meid die HBO-V studeert. Door mijn moeder, die het ook had geregeld (haha), ging ik deze cursus doen. Ik moest er wel een weekendje feesten met mijn vriendinnen voor opgeven maar man, wat was dat het waard. Ik heb het meeste onder controle, maar school is gewoon iets wat niet goed ging. Dat maakt mij soms best onzeker. Ik kreeg niet alleen tools om school beter te managen, maar ook inzichten in mijn gedrag en nog beter: hoe je dit kunt veranderen. Mijn situatie voelde best uitzichtloos, maar na dit weekend voel ik me begrepen. Ik heb het nooit over mijn ADD want ik wil geen slachtoffer zijn, maar op deze training had iedereen ADD en dat hielp. Ik voel meer controle over mijn toekomst. De cursusleiders zijn gewoon echt goed in hun werk en bovendien heb ik gewoon genoten. Het klinkt misschien allemaal een beetje te goed om waar te zijn, maar dat was het ook. Wat ik nu weet is dat het uiteindelijk goed gaat komen. Ik ben dankbaar voor mijn ADD. Een cursus jongens. En nu, nu klink ik bijna als een influencer.

– Roos (20)

De tweedaagse training gevolgd. Super leerzaam, leuk en inspirerend. Laagdrempelig, fris & fruitig met voldoende afwisseling om je bij de les te houden. Ik heb nog steeds veel ondersteuning aan alle tips & tricks die we aangereikt hebben gekregen en ervaringen die we hebben mogen uitwisselen met elkaar!

– Bas (24)

Over de trainers

Nienke Matse

Jongerentrainer

Sjoukje Andriessen

Jongerentrainer

Lastig, hè, die zoektocht naar informatie. Maar nu heb je gevonden wat je zocht. Wij zijn ADD-coaches Nienke en Sjoukje. Dé grote frustratie bij veel jongeren met ADD is dat er keer op keer dingen mislukken. Misschien ook bij jou. Die negatieve ervaringen maken je onzeker en moedeloos. Om je doel te bereiken – slagen voor je examens of een taak tot een goed einde brengen – heb je een plan nodig. Tijdens onze training leer je hoe je doelen en dingen eenvoudig, leuk en haalbaar maakt.

Met humor, inzicht en inlevingsvermogen leren wij jou hoe je jouw beren op de weg kunt verslaan. De dynamiek van de groepstraining geeft altijd weer interessante verrassingen en geeft jou als deelnemer de extra steun van je ADD-genoten.

Praktische zaken

Groepsgrootte

De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Tijden

De training wordt in 2 dagen gegeven. Zo blijf je lekker scherp en sla je de informatie het beste op. De tijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Bekijk hier de data van de training.

Annulering

Onverwachts verhinderd? Je mag kosteloos iemand anders sturen. Wel even op tijd aan mij doorgeven.

Lukt dat niet, dan betaal je 10% tot twee weken voor de start van de training. Daarna betaal je 50% van de prijs van de training.

Dit zeggen anderen

Met een klein beetje tegenzin ging ik zaterdagochtend onderweg naar de cursus. Ik had helemaal geen zin om mij te laten vertellen wat ik allemaal fout doe in m’n leven. Maar het was (gelukkig) heel anders dan ik had gedacht. Twee trainers/coaches die ons precies snapte en ons hielpen met niet alleen school gerelateerde problemen, maar ook met persoonlijke ontwikkeling. Wat een geweldig weekend was dit! Ik voelde me begrepen, gehoord en gerespecteerd. Ik raad dit aan iedereen met add aan! Het heeft mij enorm geholpen!

– Iris (18)

Ik heb geleerd dat als je je eigen handleiding kent en volgt én goed voor jezelf zorgt, je ADD eigenschappen veel minder de kop opsteken.

– Anne (32)

Dank je wel voor deze waardevolle dagen. Je hebt me in beweging gekregen!

– Elsa (28)

Locatie

De training wordt gegeven in De Tol in Linschoten (Nieuwe Zandweg 12). Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren voor de deur. Kom je met het OV? Dan kun je vanaf station Woerden de bus nemen, of een OV fiets huren. Zowel met de bus als met de OV fiets ben je met een kwartiertje op plaats van bestemming.

Corona-proof

Fijn dat we weer samen kunnen komen zonder mondkapje en de 1.5 meter afstand. Graag wijs ik je op je eigen verantwoordelijkheid in deze tijd waarin we nog niet Corona-vrij zijn. Je trekt twee dagen op met een groep van 8 á 12 deelnemers dus wees je bewust van je eigen gezondheid. Fijn als je gevaccineerd bent of een zelftest doet zodat we veilig kunnen optrekken (geen verplichting, maar wel een advies).

Aanmelden

BeschrijvingVoorraadKoop
Vrijdag 17  & zaterdag 18 februari

5 plekjes vrij

Zaterdag 11 & zondag 12 maart

Nieuw!

Vrijdag 14  & zaterdag 15 april

Nieuw!

Vrijdag 12  & zaterdag 13 mei

Nieuw!

Aanmelden

BeschrijvingVoorraadKoop
Vrijdag 17  & zaterdag 18 februari

5 plekjes vrij

Zaterdag 11 & zondag 12 maart

Nieuw!

Vrijdag 14  & zaterdag 15 april

Nieuw!

Vrijdag 12  & zaterdag 13 mei

Nieuw!

Help, ik twijfel nog…

Geen nood. Ik ben er voor je. Waarover twijfel je?

Groepen zijn niet echt mijn ding

De een krijgt energie van een groep, de ander praat liever een-op-een. Vaak heeft dit te maken met de behoefte je af en toe terug te trekken. Tijdens de lunch kun je lekker je eigen ding doen en weer opladen. Als je vaker behoefte hebt aan een time-out, overleggen we daarover. 

Ik kan geen van de data

Jammer! Houd de site in de gaten voor nieuwe trainingen of meld je aan voor de nieuwsbrief (onderaan de pagina). Je kunt ons ook uitnodigen voor een workshop.

Is dit wel echt iets voor mij?

Stuur even een Whatsappje: +316 38 92 29 00. Samen kijken we of de training iets voor je is of dat een individuele coachsessie beter bij jou past.

Mijn vraag staat niet in het lijstje

Stuur Nienke jouw vraag via de mail: nienke@add-coaching.nl (met je telefoonnummer) of via een appje: +316 38 92 29 00. Zij probeert zo snel mogelijk antwoord te geven!