Skip to main content

Margo Matse

Ik ben verliefd! Ze heet Rubi, is chocoladebruin en heeft een antischrokbak. Nee, ik wist ook niet dat er antischrokbakken bestonden. En ook niet dat een bench handig is voor de zindelijkheidstraining. En niet dat er honden bestaan die binnen één dag begrijpen dat ze moeten gaan zitten voor een beloning. (Ik vermoed dat ze hoogbegaafd is.)

Teamwork

Mijn 16-jarige zoon wist trouwens ook niet dat zijn vader in een watje zou veranderen als hij dat kleine mormel in zijn handen had. En mijn dochter blijkt ongekende au-pairvaardigheden te bezitten – zij was mijn partner in crime toen we de eerste twee weken moesten zien te overleven met een ‘baby’ in huis.

Pretstoffen

Dopamine, noradrenaline, endorfine en oxytocine worden in hoog tempo geproduceerd in huize Matse. En terwijl verliefdheid bij mensen kan leiden tot een te hoog stressgehalte, ben ik bij deze labrador compleet zen. Nu maar hopen dat de verliefdheid lang duurt. Maar uiteindelijk zal ze natuurlijk overgaan in gewoon houden-van – en dat is ook prima.

Voor het gezin dus een hoop gezelligheid erbij. Ik hoop voor mijzelf op nog meer neveneffecten, namelijk meer beweging en buitenlucht. Dat betekent vaker achter de computer vandaan en even ontspannen, omdat Rubi wil rennen en spelen. Goed voor mijn brein, beweging en zuurstof.

Minder focus

Er zijn ook wat minder fijne effecten met een baby in huis. Minder slaap veroorzaakte de afgelopen weken meer verwardheid. Sleutels kwijt, achterdeur opengelaten, afspraak vergeten… ’t Is wat met zo’n ontregelde huishouding. Ik ging mijn klanten met kleine kinderen ook ineens weer beter begrijpen. 😉

Lang gekoesterde wens in vervulling

Vrienden verklaren me een beetje voor gek. Wie begint er nou aan een hond als de kinderen bijna de deur uit zijn? Maar ik leef op. Het was al lange tijd een wens van me om zo’n heerlijk figuur in huis te hebben. Ze gaat met me mee op pad en is mijn maatje voor het leven. Nou ja, als ik 62 jaar oud ben, legt ze waarschijnlijk het loodje – maar dat zien we dan wel weer.

Heb jij een lang gekoesterde wens? Niet te lang wachten, hoor! Voor je het weet, ben je oud en heb je alle pret gemist.

Wil je nadenken over omgevingsfactoren en dromen en wensen? Of liever praktisch aan de slag gaan met je doelen voor privé of werk? Kom naar de tweedaagse training Effectief leven met ADD. Wacht niet te lang met inschrijven!