Skip to main content

ADD Coaching

Effe klagen. Heb je eind 2019 lekker proactief vijftien tweedaagse trainingen ingepland voor 2020, moet je in maart de boel stilleggen vanwege corona! Krijg je in juni toestemming om weer aan de slag te gaan, blijk je borstkanker te hebben! En dan heb je tot overmaat van ramp ook nog een verhuizing in de planning!

Tja. We zeggen dat 2021 alleen maar beter kan worden, maar heel eerlijk: dat weet je gewoon niet. De rijdende rechter zou zeggen: ’Dit is je leven en hier moet je het mee doen.’ Inclusief alle onvoorspelbaarheid.

Functioneren onder druk

Het klinkt waarschijnlijk vreemd, maar ik vind en vond het ondanks alle spanning en ellende ook een boeiend proces. Stiekem heb ik mezelf en mijn omgeving langs de zijlijn geobserveerd, en het was soms rete-interessant om te ervaren hoe je onder druk functioneert. In de operatiekamer werd ik bijvoorbeeld baldadig, na al het wachten en in combinatie met de zenuwen. Je moet op de operatietafel je naam zeggen en vertellen wat ze met je gaan doen. Ik dacht: even de crew testen. ‘Ik ben mevrouw De Vries en mijn benen gaan eraf.’ Gelukkig konden ze erom lachen…

Ik wil het niet bagatelliseren, want natuurlijk is het een heel ding. Gelukkig sta ik aan de goede kant van de (levens)lijn, dus kan ik dankbaar terugblikken.

Is jouw ADD glas half vol of half leeg?

Dus mijn ADD glas is niet alleen maar halfvol, maar stroomt over van dankbaarheid, omdat:

  • mijn man en kids zich kranig hebben gehouden door alle spannende uitslagen heen;
  • we geweldige zorg hebben in Nederland – kundige artsen namen de tijd voor de gesprekken en gingen respectvol om met mijn wensen;
  • onze lieve vrienden en familie als een muur om ons heen stonden;
  • de operatie goed is gegaan, ik geen chemo hoefde en weinig last heb tot nu toe van de hormoontherapie;
  • de taken binnen ADD Coaching nu breder gedragen worden (Ieder nadeel heeft zijn voordeel);
    er nieuwe collega-coaches bij ADD Coaching zijn gekomen, met ieder zijn of haar specialisatie;
  • ik als ondernemer gewoon een goed jaar heb kunnen draaien ondanks alle corona-aanpassingen en mijn herstelperiode.

De kracht van visualisatie

In maart dit jaar boekte ik impulsief een retourtje Sint Maarten. Mijn vriendinnen waren iets minder enthousiast, want er bleek al een vriendinnenweekend in de agenda te staan, waar we honderd keer de datum van hadden aangepast. Maar helaas was Sint Maarten iets aantrekkelijker dan Valkenburg. 😉

Achteraf gezien was dit de beste impulsieve actie van het jaar. Als ik pijn had, als ik in de MRI-scan hing, als ik er even helemaal klaar mee was, ging ik in gedachten terug naar die prachtige blauwe zee, de palmbomen en de gezellige BBQ’s op het strand. Temperatuurtje gemiddeld 29 graden. Een cadeautje voor mezelf, waar ik het hele jaar op kon teren.

We weten niet wat 2021 brengt. Maar ik ga voor Lichter en Leuker! Dat zijn mijn ‘jaar-woorden’, die boven de jaarplanner van 2021 komen te staan.

Hoe was jouw jaar? Kun je terugblikken en vooruitkijken? En wat zijn de woorden die jij graag aan 2021 wil verbinden?