Skip to main content

omgaan met add volwassenen

Wat doe jij met kerst?

Ik dacht er dit jaar lekker doorheen te hobbelen op een zonnig eiland met mijn gezin. Maar na een make-over van de woonkamer inclusief aanschaf van een prachtige maar iets te dure kerstboom besloten we tijdens de kerst gewoon gezellig thuis te blijven. Om de vreugde te vergroten is de herberg tweede kerstdag geopend voor mijn favoriete nichten met aanhang. Zij verzorgen het voorgerecht en nagerecht, zodat ik me kan wijden aan het hoofdgerecht: de kalkoen! Die moet je toch eens in je leven op tafel zetten…

Naarmate kerst naderde, nam de uitdaging-kalkoen in mijn hoofd enorme proporties aan. Na het bestuderen van verschillende soorten kalkoenen, vullingen en bedruip-technieken realiseerde ik me dat ik in mijn enthousiasme beter ‘Stoofpotje!’ had kunnen roepen. Na enig omdenken ben ik op zoek gegaan naar een kant-en-klare kalkoen. En die blijken gewoon te bestaan! Top!

Hij (of zij?) ligt inmiddels braaf gevacumeerd in de koelkast te wachten om de braadzak in te gaan. Mijn kerst kan niet meer stuk. Ik houd zelfs nog tijd over om een blog te schrijven.

Volgens de NOS is de kerststress hoog dit jaar 

Veel mensen hebben gisteren nog gewerkt, kinderen van de opvang gehaald en vandaag is het dus aanpoten met alle kerstvoorbereidingen. Uit onderzoek onder 2.000 vrouwen blijkt dat de voorbereidingen en het vieren van kerst met familie en vrienden de meeste stress veroorzaken.

Top 5 stressveroorzakers

  • Organisatie van boodschappen en huishouden
  • Bezoek schoonfamilie
  • Koken voor gasten
  • Te veel geld uitgeven aan cadeaus en kerstdiner
  • Ruzie met de partner over de taakverdeling

Stress verergert de symptomen van ADD

Dus blijf tijdens de feestdagen goed voor jezelf zorgen!

5 Tips om stress te voorkomen

  1. Bedenk wat je wel en niet wilt en wees realistisch in je planning.
  2. Je huis is schoon zat, schemer en kaarslicht doen wonderen.
  3. Delegeer; je hoeft niet alles alleen te doen.
  4. Geniet van het lekkere eten en de mensen om je heen.
  5. Plan een powernap of een wandeling in om te ontspannen.

Ik wens je relaxte feestdagen toe!