Skip to main content

Lieve Margo,

In januari kreeg ik de diagnose ADD en stortte mijn wereld even helemaal in. 

Alles stond op zijn kop ik twijfelde ineens over van alles inclusief de diagnose zelf en er volgden slapeloze nachten. Er was een hoop aan de tijd, ik had twijfels over werk, verdriet vanuit mijn jeugd en ik had ruzie met mijn broer. ik stond voor de keuze om van drie naar twee werkdagen te gaan dit bood mij de ruimte om het traject in te gaan met jou in de lente.

Verheldering & begrip

Ik herinner me de eerste paar sessies bij jou thuis, dank je wel voor de warme ontvangst het gezelschap van je lieve hond Rubi. Wat heerlijk dat ik alle onderwerpen kon aankaarten en jij gaf mij oefeningen die mij ook veel verheldering en antwoord of wel heling en begrip gaven. Ook de wandelingen van de laatste paar sessies vond ik prachtig. We zaten na afloop op een bankje en ik ging iedere keer weer met een glimlach en nieuwe inzichten naar huis.

Het was niet gek

Ik heb mij bij coaches en psychologen wel eens ongemakkelijk gevoeld over mezelf wanneer ik steeds weer van de hak op de tak ging, bij jou was het niet gek, ‘het geeft niet’ zei je als ik de draad kwijtraakte en je wist altijd de kern eruit te halen en mij op weg te helpen met de vele dwarrelende vraagstukken of problemen waarmee ik worstelde

Ik heb in het verleden veel uit zelfhulp boeken gehaald maar ik gaf mezelf ook op de kop dat ik veel ervan niet praktiseerde of er meer van geleerd had. Je hebt mij indirect een stukje rust en inzicht en vertrouwen gegeven, waardoor ik milder ben geworden naar mezelf en daardoor nu juist meer waardevols uit de boeken halen.

Zelfzorg kreeg een grotere prioriteit

Tijdens en na het traject heb ik een aantal mooie dingen gerealiseerd. Ik ben na jaren lang uitstellen weer aan het sporten en lekker gaan fietsen en ik ben 10 corona kilo’s kwijt geraakt 😃. Zelfzorg heeft een grotere prioriteit gekregen zelfs douchen vond ik voorheen al een uitdaging en deed dat soms pas halverwege de dag. Ik heb nu een veel fijne me ritme maar soms zijn er nog uitschieters dat ik heel laat naar bed ga. Maar het was een eye-opener toen jij zei dat jij ook nog wel eens een keertje te laat naar bed gaat maar jezelf daar dan toestemming voor geeft zonder schuldgevoel. Zo legde ik de lat voor mezelf ook maar iets lager het hoeft gelukkig niet altijd perfect. 🙃

Plezier & voldoening

Door mijn werk als thema te behandelen heb ik er veel meer plezier en voldoening uit weten te halen. Tegelijk ook het zelfvertrouwen en inzicht om een ander pad te kiezen, mocht ik dat in de toekomst graag willen. De belemmerende gedachten over mezelf hebben we al wandelend in het meer gegooid.🥳

Ik heb een hele bijzondere reis kunnen maken met dierbare vrienden waarvan ik voor dit traject vast gedacht zou hebben: dat is voor mij te intensief, te veel prikkels, te weinig eigen-bubbel tijd. En dat ik zo’n reis niet zo trekken.

Ik heb meer begrip gekregen voor mijn beide ouders en mijn relatie met hen en met mijn kinderen is veel beter.

Er is meer rust

Er is veel meer liefde en verbinding met mij en mijn dochter ik heb meer begrip voor mijn missers in de opvoeding en ik heb nu frisse moed om door te gaan. Er is meer rust gekomen door deze gesprekken met jou in mijn gezin en ik word niet meer zo getriggerd dat ik erg vermoeid raak of boven op de kast zit. Ik voel meer plezier, respecteer mijn grenzen beter spreek ze eerder uit en geef mijn tekortkomingen toe. 

In plaats streven naar de perfecte moeder zijn mag ik mijn kinderen leren dat hun moeder soms ook een beetje grumpy is. Ik ben nieuwe uitdagingen aangegaan ook als ik deze vooraf heel erg spannend vond. 

Ik heb een sterkere band gekregen met mijn vriend met wie ik dit jaar ons 13-jarig jubileum kan vieren, ik doe spontane lunch dates en weekendjes weg.

Het is minder ruzie en gedoe en tegelijkertijd kan ik mijn grenzen beter aangeven.

Veerkracht

Ik vond het heel mooi dat je zei dat dit woord bij jou opkwam als je aan mij en mijn familie geschiedenis dacht. Ik heb daarom dit wordt op een happy Stone gemaakt in het Chinees 

Lieve Margo heel erg bedankt!