de voordelen van add een blog van ADD CoachingOmdenken: de positieve ADD eigenschappen!

Hoewel ik mij focus op volwassenen, is mijn favoriete ADD-deskundige een kinderpsycholoog: Edward Hallowell. Behalve psycholoog is hij trouwens ook ervaringsdeskundige. Het eerste boek dat ik van hem las, was de pil Hulpgids ADHD.

Edward Hallowell deelt zijn ervaringen op een manier die je blij maakt. En een beetje blijheid en lichtheid kunnen we allemaal goed gebruiken. Want het valt niet altijd mee te dealen met de dagelijkse beslommeringen. En heb je net als ik pas op latere leeftijd ontdekt dat jouw brein anders functioneert dan gemiddeld, dan lopen er waarschijnlijk ook nog een paar kinderen rond met trekjes die je van jezelf herkent. Waarschijnlijk stroomt jouw bordje af en toe over en klinkt een sabbatical je heerlijk in de oren. Dus lees die goede boeken waar je blij van wordt. En die jou inspireren je voordeel te doen met dat fantastische hoofd!

In Opvoedwijzer ADD & ADHD zet Edward Hallowell ADD eigenschappen positief gespiegeld neer. Dit leuke lijstje wil ik jou niet onthouden.

Negatieve ADD-eigenschappen Positief gespiegeld
Snel afgeleid Nieuwsgierig
Impulsief Creatief
Hyperactief Energiek
Rusteloos Enthousiast
Opdringerig Gaat op in wat hij doet
Dwaalt af van onderwerp Ziet verbanden die anderen niet zien
Vergeetachtig Spontaan
Ongeorganiseerd Flexibel
Koppig Volhardend
Inconsequent Vertoont briljante trekken
Humeurig Gevoelig

Margo Matse

ADD coach voor volwassenen met een aandachtstekortstoornis. Helpt volwassen met ADD om meer rust en overzicht te creëren. En om doelen helder te krijgen én te behalen. Lees meer over Margo

Wil je meer weten over ADD?

Ontvang 1x keer per maand een mail met praktische handvatten en de laatste artikelen, vers in je mailbox.