Skip to main content

ADD en structuur tijdens corona

Het is vrijdagochtend half tien

Ik zit voldaan buiten in het zonnetje, met een kop cappuccino en een hond die zich afwisselend schoon likt en op een kluif knabbelt.

Eindelijk had ik moed gevat om te gaan hardlopen. Met een speciale honden-hardloopriem ging ik de deur uit, om na 200 meter te ontdekken dat de koude wind dwars door mijn trainingsjasje waaide. Obstakel. Ik vreesde voor mijn longen die de laatste weken minder goed functioneerden. Een belangrijke reden dat ik het hardlopen weer oppak. Ik wil gezonde longen om het virus te verslaan, mocht dat nodig zijn. Nog maar even terug dan om een extra shirt aan te doen. En gelijk weer door!

ADD-hulphond

Jullie worden vast moe van de verheerlijking van mijn hond maar ze is echt top! Zonder problemen draafde ze in mijn tempo aan de speciale riem mee. Drie keer moest ik even stoppen, voor een plasje en wat andere belangrijke afleiding. Eenden, duiven en stokken negeerde ze keurig. Maar toen ze, na driekwart braaf aan de lijn, los mocht, ging ze ook echt los!

Je had haar moeten zien, uitgelaten rennend over de dijk met een veel te lange tak in haar bek, die ze net uit het water had gevist. Het geplons in het water zorgde waarschijnlijk voor zo’n overdosis aan pretstoffen dat ze eerder op een lammetje leek dan op een labrador. Ik kon de dopamine bijna ruiken! En wat een uitwerking heeft dat op mijn pretstoffen! Ik voel me gelijk stukken beter dan de afgelopen dagen. Beweging en hardop lachen om die gekke hond geven mij ook weer een positieve boost. Die had ik hard nodig!

ADD en nieuwe structuur

De afgelopen weken zijn voor iedereen in Nederland warrig. We zijn op zoek naar nieuwe structuren, worden overladen met webinars, Zoom-meetings en Google-teams. Elk radio- en tv-programma schreeuwt ‘CORONA!’ Mijn mailbox stroomt vol met berichtjes van werkende moeders met kinderen thuis. ‘Help, hoe doe ik dit?!’

Turbomensen

Ook ik moet mijn weg vinden in deze verwarrende tijd. Verstandige gedachten en zenuwachtige onrust wisselen elkaar af. Ik zie om mij heen turbomensen die opleven in deze crisis en zich vol enthousiasme op allerlei projecten storten, met geweldig resultaat! Ik probeer me daardoor te laten inspireren en niet te laten intimideren.

ADD en structuur: hoe dan?

Ik merk dat ik terug moet naar de basis. Structuur aanbrengen. En dat is in mijn geval zonder kids die voor structuur zorgen of een werkgever die iets van mij verwacht. Er zijn geen structuren van buitenaf, dus deze moet ik zelf organiseren. Hoe ga ik mijn dag, week, weekend vormgeven? Op welke manier krijg ik voldoening en draag ik een steentje bij in deze crisistijd? Hoe geef ik vorm aan mijn coachpraktijk waar social distance de spelbreker is geworden?

De eerste dagen was ik in de war omdat de trainingen tot en met mei gecanceld moesten worden. En als ik in de war raak krijg ik vlucht neigingen. Dan roep ik dat ik toch echt mijn bloemenwinkeltje ga beginnen. Lekker duidelijk en praktisch. De winkel is open of dicht. Maar alle aanpassingen binnen ADD Coaching zorgden ervoor dat er een beroep werd gedaan op mijn aandacht, dus aan de slag! En alhoewel ik na de eerste drukte de neiging kreeg achterover te leunen had ik daar gelukkig teveel onrust voor in mijn hoofd en lijf. De individuele coachsessies, het online product en een experiment met Zoom gaven genoeg uitdaging om dagelijks op tijd op kantoor te zijn en de focus telkens weer te vinden. En zo lukt het toch om  om in een ritme te blijven.

Niet vluchten dus, maar weer opnieuw de motivatie vinden en bedenken waarom je doet wat je doet. En vooral blijven doen waar ik goed in ben, in voor en tegenspoed. En dat is jullie spreken, bemoedigen en coachen. Samen lachen, verdrietig zijn en nieuwe oplossingen bedenken. En dat lukt! Op een andere manier in deze Corona-tijd maar het lukt.

Beeldschermen

Twee weken geleden ben ik met Zoom aan het experimenteren geweest. Deelnemers van de training begin maart zoomden in, en het was echt leuk om elkaar weer te zien en tips te delen. In de WhatsAppgroep zoomde de positieve flow nog even door. Mensen kwamen weer in beweging door het contact met elkaar.

Dit experiment had ik bedacht om te onderzoeken of de tweedaagse training online te organiseren was. Maar met elkaar vonden wenselijk was. Juist elkaar in real life ontmoeten is een belangrijke meerwaarde voor deze training. Dus dat houden we zo! Een kwestie van nog even geduld dus.

De individuele coaching gaat wel prima via het beeldscherm. Jolanda, Suusje en ik zijn deze weken volop aan het coachen via Skype, FaceTime, Videowhatsapp of Zoom. Fijn voor de bestaande klanten die al in een traject zaten maar ook fijn voor de nieuwe klanten die toch gelijk kunnen starten.

Tromgeroffel!

Gelukkig zijn we al een langere tijd bezig om een mooi product te ontwikkelen waar jullie thuis direct aan de slag kunnen. Het eerste online product van ADD Coaching ‘Maak kennis met je ADD’ is klaar! En wordt, tijdens dit schrijven, online gezet. Spannend en leuk tegelijk!

Dus mocht je nu aan de slag willen dan kan dat. Gewoon thuis achter je eigen laptop of computer.

Je ontvangt drie opeenvolgende dagen een mail in je mailbox met een videoles, bijbehorend werkblad en samenvatting. Zo maak je laagdrempelig kennis met mij en krijg je een goed beeld van de manier waarop we werken. Door het maken van de werkbaden neem je niet alleen maar informatie op, maar reflecteer je op je eigen proces en zet je sneller stappen op weg naar verandering. In feite sla je door het volgen van deze training de eerste coachsessie over en bereid je je goed voor op een vervolgstap.

Deze training is voor jou geschikt als:

  • je graag inhoudelijk iets wilt leren over ADD
  • je graag kennis wil maken met onze manier van kijken naar ADD
  • je al een poosje twijfelt over individuele coaching of het volgen van de training
  • je graag eerst zelf aan de slag wilt voordat je met een ander in gesprek gaat
Ga naar de videotraining

Wil je als eerste op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan aan voor mijn maandelijkse mail en volg ons op Instagram of  Facebookpagina. Meer info volgt snel!

Heb je een andere vraag? Neem dan contact met mij op.