Skip to main content

Slapende vrouwLydia Pelsser doet onderzoek naar voeding en gedrag. Uitzoeken waar je heftig op reageert via de RED methode is volgens haar dé oplossing. Laura Batstra vindt dat géén diagnose stellen de beste oplossing is en Sandra Kooij meent dat slecht slapen de grootste veroorzaker is van AD(H)D.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar oorzaken en oplossingen om AD(H)D gedrag te verklaren en te beïnvloeden. Ik ga zelf altijd steigeren als er één oplossing als dé oplossing wordt gepromoot. Maar alle drie de dames hebben een punt.

Er is van alles waar je mee aan de slag kunt:

  • Diagnose & medicatie
  • EMDR
  • LTO3
  • CBD-wietolie
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Slaapbegeleiding
  • Mindfulness
  • Neurofeedback
  • Het Pelsser dieet (eliminatie dieet)
  • Allerlei vormen van alternatieve geneeswijzen

Er blijft altijd iets hangen als het werkt

Ik doe graag inspiratie op en probeer daarbij mijn gezonde verstand te gebruiken. Het blijft namelijke maatwerk. Wat voor mij goed werkt is voor jou misschien helemaal niks. Als er iets is dat goed bevalt, waar ik me rustiger meer gefocust en prettig bij voel dan blijft dat vanzelf hangen. Met mijn eeuwigdurende nieuwsgierigheid lees, luister en kijk ik dagelijks wat er uit onderzoek weer naar boven komt. Die inspiratie helpt altijd om weer na te denken over nieuwe strategieën of toepassingen om efficiënter te leven en te werken. Soms ontstaat er dan een hyperfocus. Marie Kondo praat nog steeds tegen me tijdens het opruimen 😉 Rick Pastoor heeft me geholpen mijn agenda beter in te richten en ik zorg beter voor mijn suikerspiegel na goed advies van een voedingsdeskundige. En dat ik overal een beetje maar niet de volle 100% van blijf doen vind ik prima.

ADD en slaap, dat blijft een lastig ding!

Voeding, beweging en slaap hebben wel enorme invloed op ons brein en lijf. Dit weten we allemaal. Maar slaap is nou net een lastig iets bij ADD & ADHD. Te laat, te kort, te onrustig, moeite met inslapen, te lang blijven liggen, geen constante in je ritme etc. Een aantal jaar terug ben ik hier serieus mee aan de slag gegaan en ben daar tot op de dag van vandaag blij mee.

Het scheelt echt als je je slaapkwaliteit positief kan beïnvloeden, al is het maar voor een paar procent. Kijk daarom het webinar over Slaap en AD(H)D van 14 juli jl. Er wordt duidelijk uitlgelegd wat wel werkt en waarom. Het enige probleem is dat het een beetje lang duurt. Voor wie zijn aandacht er niet bij kan houden heb ik wat voorwerk. Bij de 44e minuut krijg je praktische oplossingen; wat kan je zelf doen. Bij de 51e minuut is er uitleg over gebruik van kort- en langwerkende melatonine. De winterdepressie komt bij de 56e minuut voorbij.

Inspireer jezelf en haal eruit wat werkt voor jou! Het kost niks en helpt je misschien wel beter dan alle andere ‘oplossingen’ tot nu toe. Volg het webinar via de link hieronder. Veel kijkplezier en slaap lekker! 😊

Webinar Slaap en ADHD.

Foto: Gregory Pappas, Unsplash