Skip to main content

Ik haat gejakker over het asfalt, maar ik heb een partner met een grote liefde voor snelle auto’s. Sinds kort is hij de trotse bezitter van een cabrio, en ik heb besloten me aan te sluiten bij zijn vakantiewensen: haarspeldbochten rijden in de Dolomieten. Ik spreek mezelf moed in en neem me voor niet te zeuren en zaniken, maar te rekken en strekken. Beetje uit m’n comfortzone – ga ik niet dood van.

De bochten in het Zwarte Woud zijn te doen en de 260 op de Duitse snelweg blijk ik gemist te hebben. Ken je dat filmpje van Mr. Bean in de achtbaan? Hij valt in slaap. Moet ik altijd aan denken als ik mijn ogen niet open kan houden. Alle andere keren boven de tweehonderd maak ik wel bewust mee. Af en toe kijkt mijn kerel opzij (trekt Maartje het nog?); af en toe tik ik hem op zijn arm (beetje dimmen he?!).

Het blijkt druk te zijn in de Dolomieten. Mijn cabrioman stuurt strak en snel door de haarspeldbochten heen. Motorrijders en wielrenners halen links en rechts in. Apenrotsgedrag op een berg. Mijn stukje asfalt! Nee, mijn stukje asfalt! Verschrikkelijk!

Het uitzicht is fantastisch, maar ik kan er niet optimaal van genieten, al doe ik nog zo mijn best. Af en toe zit ik toch te zeuren en te zaniken, en één keer spring ik goed uit mijn vel. Het is gewoon niet mijn ding. Ik word er moe, overprikkeld en chagrijnig van. Maartje gaat naar de Filistijnen van de Dolomieten.

Gelukkig zakken we na deze adrenalineoverdosis af naar het Gardameer. Slenteren door de dorpjes en poedelen in het water. Het is geven en nemen in een relatie. Ik ga nu nemen! Kom ik hopelijk toch nog een beetje relaxed thuis. 😉

Ik wens je een heel mooie zomervakantie toe!

Tips/vragen die je je zelf kunt stellen met een ADD-brein voor een goede vakantie. 

ADD-vragen voor een goede vakantie:
1. Waar laad jij van op?
2. Wat heeft jouw brein nodig?
3. Wat heeft jouw lijf nodig?
4. Met wie kun jij prima op een onbewoond eiland? (Mag ook alleen met jezelf zijn). 😉
5. Stel dat je de perfecte vakantie hebt gehad, wat heeft jou dat opgeleverd?

Laat je het weten? Leuke tips deel ik op social media.

We gaan voor lichter en leuker met ADD!