Team » Karlin Savelkoul

Gecertificeerde coach

Karlin Savelkoul

Geeft individuele coaching

Ik ben woonachtig in Herten in Midden Limburg. Inmiddels 56 jaar, getrouwd en moeder van 2 volwassen zonen. Waarvan een gediagnostiseerd met ADHD en de ander met ADD. Gedurende 30 jaar, heb ik gewerkt in het Voortgezet Onderwijs als Biologiedocente en ook als mentor/coach. Vooral binnen het VMBO B/K. Veel kinderen met een gevuld “rugzakje”, maar oh zo leuk om mee te werken.

Gaandeweg de laatste jaren veranderde het onderwijs en kreeg coaching steeds meer een belangrijkere rol hierin. En ik ontdekte dat dit steeds meer bij mij paste. Niet alleen het coachen zelf, maar ook hoe de werking van het brein hiermee verbonden is. Dat je hier zelf, als je gecoacht wordt, heel veel invloed op kunt hebben, vind ik fascinerend. Twee jaar geleden ben ik dan ook gestopt met werken in het Onderwijs om me verder te gaan ontwikkelen als coach.

Momenteel coach ik ook Studenten (binnen Fontys) die vastlopen in hun studie en net wat meer begeleiding nodig hebben. Studenten met een Diagnose, maar ook studenten die net aan het begin van deze zoektocht staan. Want vaak als je gaat studeren, valt de structuur van thuis weg en komt er enorm veel op je af. Een nieuwe opleiding, een nieuwe stad, op kamers, enz, enz. Vaak lopen juist dan veel studenten vast, zonder dat ze weten wat de oorzaak is.

Samen deze zoektocht aangaan en zoeken naar je eigen weg hierin, vind ik wat coaching zo mooi maakt. Daarom besloot ik 4 jaar geleden een opleiding te volgen tot AD(H)D-coach bij het ADHD-centrum Nederland in Delft.

De visie sprak me enorm aan. Niet meer doen Hoe Het Hoort, want dat heb je jaren gedaan, maar kijken naar Wat Wel Werkt voor jou. Samen zoeken naar dit “Wat Wel Werkt” voor jou, zal je uiteindelijk veel opleveren. De dingen doen op jou manier, werkt heel motiverend en brengt je weer dichter terug bij jezelf. Weer de regie terugkrijgen over je eigen Brein, je eigen leven.

Iedereen heeft de oplossing in zich. Het doel en dus de uitdaging is, deze samen met jou te vinden. Door middel van het gesprek aangaan met jou, gaan we hiermee aan de slag. Altijd met respect naar wie jij bent, altijd in goed overleg en in een ontspannen sfeer. Soms zeg ik wel eens: “coaching is net als dominosteentjes. Het eerste steentje omduwen is best spannend, maar wat er daarna gebeurt, is vaak verrassend mooi. Het is dus een kwestie van het eerst steentje durven omduwen”.

Maak een afspraak

Ook zonder diagnose!