Team » Jolanda Rijneveld

Gecertificeerde coach

Jolanda Rijneveld

Geeft individuele coaching

Ik ben Jolanda Rijneveld uit Gouda en moeder van een dochter met ADD en een zoon met ADHD. Mijn dochter kreeg de diagnose zo’n 10 jaar geleden en zo ontdekte ik dat ik zelf ook ADD heb. Je kan mij dus gerust ervaringsdeskundige noemen!

Hoewel het veel mensen goed kan helpen, bleek medicatie voor mij niet de oplossing. Ik miste de praktische handvatten die nodig zijn om met ADD om te gaan, maar het was behoorlijk lastig om goede hulp te vinden. Veel moest ik zelf uitzoeken en dat lukte aardig, maar in die tijd ontstond ook het verlangen om iets te doen aan het gebrek aan goede hulpverlening. Want waarom zou iedereen het wiel opnieuw moeten uitvinden?

Ik werkte in de zorg, als begeleider van licht gehandicapte jongeren. Mooi werk, maar er was helaas geen ruimte om ieder individu de aandacht te geven die ze nodig hebben en verdienen. Dat hield ik niet meer vol. Ik heb een studie opgepakt en tijdens die opleiding leerde ik op een andere manier naar AD(H)D te kijken. Ik weet wat gebeurt in het hoofd en lichaam van iemand met AD(H)D en wat je kunt doen om beter met prikkels om te gaan. Gewapend met die kennis ben ik met coaching aan de slag gegaan.

Er is niets mooier dan mensen te kunnen helpen om hun leven weer op de rit te krijgen en hen de tools te geven waarmee ze hun volledige potentieel kunnen gaan benutten. Als coach ervaren mensen mij als rustig, open en toegankelijk en dus is er tijdens de sessies alle rust en tijd voor jou. Ik geef je ruimte voor jouw persoonlijke ervaring en help je graag om (weer) de blije versie van je zelf te vinden!

Naast mijn werk ben ik natuurlijk druk met mijn kinderen, maar ben ik ook fervent lezer en filmliefhebber. Ook ga ik graag uit wandelen en hou van een rondje hardlopen.

Je kunt wekelijks op donderdag en vrijdag bij mij terecht in de praktijkruimte van Margo. Je bent van harte welkom!

Maak een afspraak

Ook zonder diagnose!