Team » Anouk Scheres

Gecertificeerde coach

Anouk Scheres

Geeft individuele coaching

Anouk van ADD Coaching

Mijn naam is Anouk Scheres. Ik ben moeder van twee kinderen en samen met hen woon ik in het groene Nijmegen. Ik ben psycholoog en ADHD coach. Sinds eind jaren ‘90 houd ik mij bezig met ADHD, voor een groot deel als onderzoeker en universitair docent met als doel om inzicht te krijgen in ADHD. Hoe uit impulsiviteit zich? Wat betekent het wanneer we zeggen dat iemand aandachtsproblemen heeft? Hoe zit het met motivatie bij mensen met ADHD? In welke omstandigheden kunnen mensen met ADHD optimaal bloeien en groeien?

De laatste jaren ervaar ik een groeiende behoefte en interesse in het toepassen van datgene wat ik geleerd heb over en van mensen en gezinnen met ADHD. Ik heb een opleiding gevolgd tot ADHD coach en bied begeleiding aan volwassenen met ADHD. Hierbij put ik uit psychologische interventies zoals cognitieve gedragstherapie en uit ADHD coaching. Als uitgangspunt vind ik het prettig om naar mensen als geheel te kijken, en niet alleen naar bepaalde gedragingen die bij een diagnose horen. Het geeft mij energie om bij te dragen aan iemands proces en ontwikkeling.

Behalve de mogelijkheid om aan de slag te gaan met dingen waar je tegenaan loopt, zoals tijdsmanagement en planning, structuur in je dag aanbrengen, of uitstelgedrag verminderen, vind ik het prettig en belangrijk om naar iemands persoonlijke achtergrond te kijken. Om samen met jou helder te krijgen wat jouw drijfveren zijn, waar je energie van krijgt en wat juist energie kost, waar je blij van wordt en wat bij jou past, wat je krachten zijn, en welke omstandigheden nodig of gewenst zijn om eraan bij te dragen dat je met al jouw unieke eigenschappen (met alles erop en eraan) je prettig kunt voelen.

Wij kunnen samen aan de slag om inzicht te krijgen in jouw gedrag, maar ook in jouw eigen waarneming van jezelf, je eigen ervaringen, emoties en gedachten. We gaan op zoek naar wat je nodig hebt om je prettig te voelen in het bewandelen van jouw pad en te kunnen bloeien, met al jouw unieke eigenschappen.

Maak een afspraak

Ook zonder diagnose!